Amazon na svém eventu představil spoustu nových produktů. Přinášíme ty, které nás nejvíce zaujaly

Mezi novinkami můžeme najít videozvonek, astrorobota, interaktivní projektor nebo třeba fitness tracker. Mnoho z nich je dostupných na předobjednání a Amazon zveřejnil dostupné odkazy, pomocí kterých lze zboží předobjednat. Společnost zacílila na bezpečnost, a to jak na tu domovní, tak i na bezpečnost osob.

 

 

Amazon na svých pravidelných podzimních akcích představuje spoustu nových gadgetů. I letos jsme byli svědky (ač virtuálního) odhalení zajímavých produktů. O kterých z nich byste rozhodně měli vědět?

 

Astro robot

Na první pohled by se mohlo zdát, že se jedná o elektrický chytrý vysavač. Je to ale chytré zařízení vybavené spoustou kamer, výsuvné kamery pro pozorování okolí a displejem. Jedná se o domácího asistenta, který dohlíží na domácnost. Funguje také jako obrazovka pro videochaty, reproduktor Alexa a v zadní části má stojánek, který vypadá jako držák na hrnek. Třeba na ranní kávu, až robot zavolá vašim příbuzným přes videochat. Atro robot vám může usnadnit i výchovu vašeho mazlíčka, pohlídá, jestli je třeba váš pes na gauči, bude vás následovat z místnosti do místnosti a pomocí kamer vše pozorovat.

 

Létající dron s kamerkou

Každý se chce doma cítit bezpečně. Společnost uvedla na trh zařízení, které létá kolem domu a poskytuje video dohled. Můžete si naplánovat dráhu letu a poté sledovat živý videopřenos, který dron pořídí na své trase. Cena zařízení začíná na 250 $.

 

Služba Alexa Together

Nová předplacená služba, která vám alespoň maličko usnadní péči o starší příbuzné. Rodiny spolu mohou komunikovat a mít o sobě navzájem přehled. Zařízení může seniorům poskytovat alespoň trochu nezávislosti díky funkcím rychlého videohovoru, dotazu na zprávy, streamování rozhlasových stanic a spojení s rodinnými příslušníky. Pomocí emergency response, tedy tísňové funkce, je tak snazší pro rodinu a pečovatele sledovat starší příbuzné a nouzové požadavky, které senioři na Alexu posílají.

 

 

Připravila: Erna Březinová

Foto: Amazon