Audio brýle s Bluetooth: které vyměnit za sluchátka?

Chytré brýle s vestavěným bezdrátovým zvukem a Bluetooth se těší stále větší oblibě. Jaké nejlepší audio brýle můžeme na trhu najít? Předními výrobci jsou společnosti Bose a Amazon, podívejte se, co pro vás připravili.

 

 

„Chytrých brýlí“ existuje mnoho. Kvalita některých produktů ale není vysoká a místo tradičních audio nosičů využívají technologie bone-conduction. Malé vestavěné reproduktory brýlí vysílají zvuk, který postrádá basy a čistotu. Kvalitou se tak tyto produkty dají srovnat se sluchátky, která jsou zdarma k dostání například v letadle. Při vyšších hlasitostech mají tendenci propouštět zvuk, což může být nepříjemné zejména při soukromých telefonních hovorech. Naopak pro poslech mluveného slova, jako jsou podcasty nebo audioknihy, jsou brýle s audio vybavením ideální. Nejsilnější jsou totiž ve středním pásmu, kde se nachází vokály osekané o basy a vyšší tóny. Vokalické zvuky mluveného jazyka audio vybavení brýlí zpracovává velmi dobře. Dalším parametrem je design brýlí. Většinu slunečních brýlí lze doplnit o dioptrické čočky a výměna skel je možná přes specializované weby.

 

TOP 3 na trhu

Nejlepší model na sport je Bose Tempo Frames. Kombinaci nejlepšího zvuku a celkového výkonu můžeme najít u modelu Bose Tempo Frames určeného pro běžce a cyklisty, má vysokou kvalitu hovorů a výdrž baterie. Nabíjí se přes USB-C a hrají dostatečně nahlas pro jízdu na kole v rychlosti až 25 km/h, zároveň je slyšet i ostatní provoz pro zachování bezpečí právě při sportu. Jsou odolné proti potu, větru, poškrábání a vejdou se pod většinu ochranných přileb.

 

Novinkou je model Razer Anzu. Společnost Razer začala vyrábět audio brýle a jejich model slaví úspěch. Brýle jsou vybaveny dobrým zvukem i basami, jsou lehké a navržené tak, aby bylo jejich nošení pohodlné. Obsahují 38 % čoček filtrujících modré světlo a sadu polarizačních skel, které jdou snadno měnit a můžete si z nich udělat brýle sluneční. Jsou odolné vůči postříkání vodou a díky tomu vhodné pro běh, hodí se i pro jízdu na kole, protože nezakrývají celé uši a slyšíte tak okolní provoz.

Razer se zaměřuje na herní životní styl a model Anzu obsahuje mimo jiné Bluetooth s nízkou latencí 60 ms pro plynulý zvuk bez zadrhávání. Pro iOS a Android je k dispozici také aplikace umožňující aktualizaci firmware, nastavení ekvalizéru i latence, přijímat hovory a stiskem tlačítka aktivovat virtuálního asistenta.

 

 

 

Nejpohodlnějším modelem jsou brýle společnosti Amazon Echo Frames, které mají v obroučkách zabudovanou hlasovou asistentku Alexu. Díky tomu můžete skrz brýle pokládat dotazy na počasí, zprávy, sportovní výsledky, přeskakovat skladby, ovládat zařízení chytré domácnosti bez jediného dotyku brýlí. Jsou vhodné na telefonování, protože potlačují šum z okolního prostředí. Na úkor všech ostatních vychytávek nemají tak kvalitní zvuk jako ostatní konkurenční modely, basy mu chybí úplně. Baterie vydrží při přehrávání hudby čtyři hodiny a nabíjí se pomocí pogo-pin kabelu.

 

 

 

Připravila: Erna Březinová

Foto: bose.com; press.razer.com; aboutamazon.com