Bezstarostné designování interiérů nikdy nebylo jednodušší – nová VR funkce Pinterestu umožňuje vyzkoušet si nábytek a dekorace

Přemýšlíte o novém vybavení do interiéru a nevíte si rady, jak tam sedne a jestli bude ladit dohromady? Pin (your) interest, zkráceně Pinterest přišel s novou funkcí, kdy pomocí VR klienti designují prostory dle svého vkusu a mohou si prohlédnout, jak bude výsledek vypadat. Díky tomu ušetří mnoho starostí a času s vymýšlením a představivostí, jak a který nábytek do svých interiérů zakomponovat.

 

 

Výběr nového nábytku do domácnosti může připomínat řešení hlavolamu. Je ta pohovka příliš velká? Nebude barová židle s potiskem krávy kolidovat s žulovou deskou? Díky nové VR funkci Pinterestu nebyl nákup nábytku a dekorací nikdy jednodušší!

Maloobchodníci a technologické společnosti stále častěji využívají rozšířenou realitu, aby zákazníkům pomohli s rozhodováním, jaké výrobky si koupit. Rozšířená realita umožňuje lidem překrýt virtuální obraz s pohledem na reálný svět prostřednictvím fotoaparátu telefonu, což usnadňuje představu o tom, jak bude zboží vypadat v konkrétním prostoru.

Minulý týden společnost Pinterest, která se zabývá digitálními nástěnkami, uvedla, že vydává novou funkci nazvanou Try On for Home Decor. Tento nástroj vám umožní podívat se, jak budou výrobky od společností Crate & Barrel, CB2, Target, Walmart, West Elm, Wayfair a dalších vypadat ve vašem prostoru.

Tato funkce je nejnovějším příkladem toho, jak se technologické společnosti a značky ujímají rozšířené reality, což je vývoj, který přichází v době, kdy sociální sítě čím dál více pronikají do vytváření nových virtuálních světů.

Značky jako CB2 a Target již mají způsoby, jak mohou jejich zákazníci nakupovat pomocí AR. Pinterest umožňuje lidem zobrazit produkty různých prodejců na jednom místě, uvedl Jeremy King, senior viceprezident pro inženýrství ve společnosti Pinterest.

 

 

Připravila: Erna Březinová