Chytré hodinky bez displeje? NoWatch bojují proti stresu

Bizár nebo fascinující řešení? Inteligentní designové hodinky, kterým chybí jeden malý detail, displej. NoWatch představují řešení, které si poradí s fenoménem stresující, zrychlené doby.

 

 

NoWatch, tedy Ne-hodinky se řídí mottem „Time is now“. Jejich vize je jednoduchá, s tímto zařízením nemáte řešit čas, ale žít teď a tady. Čas se pohledem na ně nedozvíte, k čemu tedy zařízení slouží?

NoWatch fungují na principu Oura Ring. Stejně tak měří a k vyhodnocení se dostanete až v aplikaci mobilního telefonu. Jedná se v podstatě o variantu k prstýnku, protože ten přece jenom nemusí být po chuti každému.

NoWatch jsou módním doplňkem, který neustále pracuje. Jejich hlavní specializací je měření stresu, k čemuž využívají vodivost kůže. Tu každou hodinu analyzují a výsledek posílají do spárované mobilní aplikace.

 

 

Mimo to jsou vybaveny řadou senzorů, a tak klasicky fungují jako krokoměr, barometr, sledují srdeční tep, měří okysličení krve, teplotu, a hladinu kortizolu.

NoWatch disponují kulatým tělem, prémiovým zpracováním, povedenými řemínky, jen nemají ani displej, ani ciferník. Namísto toho jsou vybaveny luxusně vypadajícím designem, ať už z nerezové oceli nebo barevných kamenů. 

Ne-hodinky na jedno nabití vydrží až 10 dní a jejich styl pořízení je poněkud netradiční. Produkt si totiž nemusíte kupovat, ale dostanete ho i za měsíční předplatné. To v případě roční platby startuje od 9 dolarů, tedy 210 Kč měsíčně. V případě koupi si připravte 500 dolarů, v přepočtu tedy cca 12 tisíc korun.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: NoWatch.com