Konec sdílených elektrických vychytávek, nebo druhá vlna softwarových inovací?

Vypadá to, že dny sdílených e-skútrů a e-koloběžek jsou sečteny. Přestože se výrobci poučili z chyb a snaží se byznys sdílených vozítek znovu nastartovat, potýká se inteligentní mobilita hned s několika problémy. Nejvíc ji pálí to, že řidiči jsou neukáznění a provoz „elektrostáje“ je nákladný. Do budoucna to podle provozovatelů není udržitelný byznys, ne bez podpory magistrátů.

 

 

Forma sdílených elektrických dopravních prostředků je pro koncového spotřebitele užitečná, je to rychlý, ekologický a bezstarostný způsob dopravy. Lidé si formy této „eko“ dopravy oblíbili a začali si pořizovat vlastní elektrovozítka. A ani to provozovatelům sdílené e-dopravy moc do karet nehraje. Zájemců o sdílená vozítka je méně, provoz je příliš nákladný a návratnost minimální. Budoucnost tohoto průmyslu je nejistá a balancuje na hranici úpadku.  

Většina společností snažících se o přední příčky oblíbenosti proto začala vylepšovat a inovovat své technologie. Operační systémy sdílených vozidel ale nebyly pro většinu společností v krátké historii mikromobility nejdůležitější. Prvotním cílem pro ně bylo zajistit, aby se hardware nerozpadl nebo nevzplanul.  

Když na scénu přišly elektronické skútry, způsobily zmatek a rozhořčení občanů. Jezdci bez přileb projížděli ulicemi města, mnoho vozidel skončilo v příkopech nebo blokovalo přístupnost chodníku. Městští úředníci byli po nasazení tohoto způsoby dopravy do měst rozzlobeni a označili je za formu veřejného obtěžování.  

Společnosti musely reagovat, a tak některé investovaly milionové částky s vidinou rychlého zisku, jiné usilují o získání všech městských povolení pro provoz sdílené dopravy. Investují také do inovace vozidel - vlastního softwaru a firmwaru, které umožňují lepší ovládání ovladače motorů, baterie, světel a zámků.  

Druhá vlna vývoje už se poučila z předchozích chyb a pracuje na obchodních strategiích, které mají mimo jiné za cíl zvýšit kontrolu nad chováním řidičů a dodržování předpisů města. Jestli se tento obor podnikání na trhu udrží, nebo ho pohltí městské regulace a veřejná doprava, se ale ukáže až po implementaci změn.

 

 

Připravila: Erna Březinová