Sláva nebo ostuda? Spotify rozšiřuje pole působnosti, přichází s vlastním hardware

Společnost uvádí na trh svůj první gadget Car Thing, který je určen automobilům. Umí však jen pouštět hudbu nebo podcasty, i jeho fungování je zatím jen v omezené verzi. Ve finále to vypadá spíše na velkou ostudu než velkou slávu. Nebo ne?

 

 

Spotify přichází s Car Thing, "věcičkou do auta", která však podle dosavadních informací nenabízí nic revolučního. Nemůže nahradit autorádio, nemá ani svůj vlastní modem a žít bude přes váš osobní hotspot. Ani jeho fungování není zatím plošné, přístup pro uživatele nyní funguje na stejném principu jako nedávná novinka Clubhouse, kam se bez pozvánky nedostanete.

Automobilová vychytávka od Spotify je v tuto chvíli zdarma, ale jen pro omezený počet vybraných uživatelů, konkrétně pouze pro premium předplatitele v USA. Na rozdíl od zmiňovaného Clubhouse je zde ale omezený počet míst.

Podle dostupných informací by maloobchodní cena za tuto vychytávku byla za normálních okolností 80 $. Společnost si už dříve pohrávala s myšlenkou vývoje speciálního hardware, zůstali však u streamování hudby a budování inovací. Nyní mají celosvětově více než 345 milionů posluchačů a jejich zájmem je být světovou jedničkou mezi hudebními platformami. Car Thing vyvinuli vzhledem k potřebě svých uživatelů, kteří přicházeli o zážitek z poslechu hudby v automobilech.

Mluvčí společnosti uvedla, že o dalších plánech s Car Tech budou informovat, zatím bude tedy k dispozici toto omezené vydání.

 

 

Připravila: Erna Březinová