Na světových mistrovstvích baví fanoušky Češi z Go4Gold. Na hřištích kouzlí i s rozšířenou realitou

Pražská společnost Go4Gold porazila velké firmy. Umí připravit strhující show při sportovních utkáních a nyní bude organizovat zábavný doprovodný program pro fanoušky mistrovství světa v basketbalu. Chystá fantastickou audiovizuální show.

 

 

Fun experience pražská agentura Go4Gold, která se stará především o zábavný program na zápasech a propagaci svých klientů, organizuje doprovodný program pro Mezinárodní basketbalovou federaci na mistrovství světa v basketbalu. Předehnali svým přístupem mnohem větší konkurenty z Ameriky i Austrálie.

Go4Gold ve spolupráci s partnerskou firmou Livebros vyhráli výběrové řízení letos v lednu. Mistrovství takto probíhá jednou za čtyři roky a představí se na něm i hlavní hvězdy NBA. Probíhat má v pěti arénách, ve třech zemích, na Filipínách, v Japonsku a Indonésii.

V Go4Gold ani chvilku neváhali a s hned se pustili do práce. Zatímco část scénáře sestavovali sami, zbytek měli předepsaný. Jedno je ale jasné, vše musí být předem připraveno do posledního detailu.

Jaká bude hrát hudba, jak budou vypadat animace, jaký časový prostor pro ně potřebují. I to byl důvod, proč své síly spojili s experty na produkci živých eventů, partnerskou firmou Livebros.

 

 

Chce to příběh a gradaci

Je třeba také myslet na sponzory FIBA. Celkem má deset partnerů, u nich bylo třeba vymyslet, jakým způsobem proběhne na zápase jejich prezentace.

Zápas, stejně jako každá jiná forma zábavy, potřebuje příběh, nějak začít a gradovat. I když jde ve výsledku hlavně o to, aby se diváci bavili, program se řídí dvěma hlavními pravidly. První polovina zápasu se věnuje především vtipným záležitostem, zatímco ve druhé polovině zápas už většinou graduje, a tak je více místa pro emoce a fandění.

 

Z lásky ke sportu

Agentura Go4Gold vznikla na základě lásky ke sportu. Zakladatel Tadeáš Drahorád si je velmi dobře vědom toho, že tato služba vyžaduje specifické know-how, ale to nejdůležitější je být výjimeční. Jinými slovy být originální, využívat nových nástrojů, technologií a neustále rozšiřovat a posouvat své možnosti.

Díky tomuto všemu agentura získala ještě jedno prvenství. Před třemi měsíci totiž vyhrála další tendr, a to vzít si pod palec mistrovství světa v basketbalu hráček do devatenácti let.

V rámci této příležitosti se dostali k unikátnímu LED kurtu, díky kterému se grafika a animace zobrazují přímo na palubovce.

Zmíněné mládežnické utkání posloužilo LED kurtu jako test. Už teď je jisté, že na srpnovém mistrovství zatím ještě nebude, ale určitě už brzy bude k vidění na dalších největších mezinárodních turnajích FIBA.

Agentura má zkušenosti, jak s českými, tak i zahraničními akcemi. Za poslední roky připravovala program na mistrovství Evropy ve volejbale nebo například mistrovství světa ve florbale ve Švýcarsku. Zaměřují se hlavně na halové sporty a využívají nejrůznějších technologií.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Go4Gold