První Xiaomi elektromobil slaví úspěch, překonal očekávání až pětkrát

Výrobce chytrých telefonů Xiaomi svým prvním elektromobilem sice prodělá, i tak slaví úspěch. SU7 se totiž prodává nad očekávánídobře. Pozornost zákazníků upoutal hlavně cenou.

 

 

Prosadit se na čínském automobilovém trhu, který je největším na světě, je pro nováčky výzva. Xiaomi se svým prvním elektromobilem MIUI SU7 ale překonal veškerá očekávání. Prodej je třikrát až pětkrát větší, než se předpokládalo.

Čínský gigant Xiaomi se svým prvním elektromobilem, SUV s názvem SU7 zaevidoval více než 100 tisíc objednávek. To je 3-5x více, než se původně předpokládalo. Informoval o tom Lej Ťün, generální ředitel a zakladatel firmy, v živém vysílání na čínské aplikaci Douyin.

 

 

SU7 je inspirovaný designem Porsche a zákazníky zaujal především svou cenou. Ta se pohybuje pod 30 tisíc dolarů (tedy 710 tisíc Kč) za základní model. Je tak o 4 tisíce dolarů levnější než základní Tesla Model 3 prodávaná v Číně.

I když Xiaomi očekává, že na SU7 prodělá, může si to díky dostatečným finančním zdrojům a zkušenostem z oblasti chytrých telefonů dovolit.

Na základě předpokládaného prodeje 60 000 kusů v letošním roce analytici předpovídají, že by SU7 mohl generovat čistou ztrátu 4,1 miliardy jüanů (tedy 13,4 miliardy korun).

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Facebook