8 hi-tech tipů na Halloween v roce 2023

Jak v dnešní „smart“ době na pořádně krutý technologický Halloween? Pro fanoušky děsivého svátku jsme připravili 8 žhavých hi-tech tipů, které rozhodně neudělají ostudu ročníku 2023.

 

 

Jsou ti, co Halloween rádi nemají a ti, kteří jej zbožňují. Pokud patříte mezi ty druhé, nenechte si ujít naše tipy na Halloween plný moderních technologií. Nechte rozblikat svůj dům, rozhýbat kostým či tričko, nebo využijte rozšířenou realitu.

Co by o letošním hi-tech Halloweenu nemělo chybět?

 

Smartphone jako součást kostýmu

Klasický převlek v roce 2023? Rozhodně ne! Letos vsaďte na živoucí hi-tech vychytávku. Svůj smartphone můžete použít jako součást kostýmu. Předvedete tak třeba na hrudi hýbající se červy, krvácející ránu nebo mrkající třetí oko.

Jak na to? S bezplatnou aplikací Morph Digital Dudz. Vyberete si, jaký kostým chcete vynést a podle toho pořídíte zbytek kostýmu, smartphone totiž potřebujete zastrčit do speciální kapsy. Ta je buď součást speciálně upraveného kostýmu (prodává například Amazon), nebo si jej „vyrobíte“ doma.

 

 

Postačí i obyčejné tričko, za nějž šikovně zastrčíte mobil, prostřihnete díru a hrozivá animace může děsit všechny okolo! K sehnání jsou i speciální latexové kapsičky, které zavěsíte pod tričkem za krk. Mobil drží, a ještě věrohodně imituje například lidskou kůži.

 

 

LED maska na obličej

Také masky na obličej prošly genezí a dostaly moderní upgrade. Jsou jimi děsivé svítící LED masky, které lze ovládat aplikací v mobilu. Měnit tak můžete nejen vzhled tváře, ale i hudbu a jazyk. Vybírat lze ze 45 dynamických snímků a 70 statických obrázků.  

LED maska umožňuje také upravovat slova a nahrávat fotografie z mobilního telefonu. Překvapit někoho jeho vlastním dvojníkem v děsivém obleku, to může být docela šokující, ne?

 

Dýně se světlem na čidlo pohybu

Chcete úlekem vystrašit hosty či kolemjdoucí? Dejte do vydlabané dýně nebo jiné dekorace světélko s pohybovým čidlem. Malá světla budou nevinně číhat uvnitř dekorace a čekat na svoji šanci. Nezapomeňte ale, že čidlo potřebuje volné senzory a nesmí být zakryto.

Jste-li technologická hračička, můžete využít interaktivní stavební bloky Littlebits od Sphero. Ty se rozsvítí, jakmile detekují zvuk.

Chce to však chuť na sestavování funkčního systému, což je v podstatě stavebnice. Pro nejlepší efekt použijte větší dýni, aby se LED diody uvnitř tykve neztratily.

Podle výrobce by měla středně velkou dýni udržet v chodu 9voltová baterie 10 až 12 hodin.

 

Světla a hudba

Správné osvětlení a hudba jsou pro úspěšnou party zásadní. A když jde o party halloweenskou, pak to platí dvojnásob. Chcete-li špičkové smart osvětlení, zvolte si světla Philips Hue.

Kromě toho, že si s nimi můžete nastavit celou plejádu barevného spektra (a vybírat můžete z mnoha přednastavených scén), lze světla díky Hue Bridge (mozku celého světleného systému) se Spotify. Světla pak budou reagovat na váš seznam skladeb.

Měnit barvu pak mohou i nasvícené dýně, které navíc budou blikat do rytmu hudby.

Hororový podkres každé strašidelné party dodá sbírka děsivých zvuků. Tu lze stáhnout jak na iOS, tak Android. Skvělá volba je například aplikace Horror Sounds, která obsahuje děsivosti jako zvuk vrzajících dveří nebo děsivý šepot a výkřiky.

Dobře poslouží i halloweenský playlist na Spotify, díky němuž můžete nasávat strašidelnou atmosféru celé hodiny.

 

 

Promítejte si hororový obličej

Může to být skvělá zábava nejen o Halloweenu! Pomocí aplikace pracující s rozšířenou realitou se vám postará o děsivý makeup, který na váš obličej virtuálně promítne.

S AR aplikací Vampify si tak snadno pořídíte strašidelnou fotografii nebo ji využijete jako zdroj zábavy na party.

 

Vyřezávání dýní s AR aplikací

Jak si technologicky okořenit i obyčejné vydlabávání dýní? Mobilní aplikací od Washington Post, která využívá rozšířené reality.

K čemu slouží? Vydlabete díky ní do dýně neobyčejný obrys. Aplikace funguje tak, že promítne šablonu na vaši dýni, kterou vy fixem obkreslíte a následně vyřežete.

Pro někoho možná trochu složitá práce, ale technologickým fanouškům udělá aplikace určitě radost.

 

Oživte dům nebo okna

Správný hi-tech Halloween se neobejde bez hororové projekční how. Tu můžete promítat buď na stěny domu (zvenku i zevnitř), v oknech, na televizi či na jakékoliv projekční plátno.

Oblíbené děsivé projekce nabízí například AtmosFX. U nich si pořídíte opravdu děsivě realisticky zpracované digitální dekorace. Jde vlastně o soubory MP4.

Ty lze přehrávat z USB disku na monitoru či televizi, nebo přes projektor na jakoukoliv volnou plochu. Třeba do okna, z něhož bude kolemjdoucí strašit šílený hologram duchů.

 

 

Kouřící dýně či hlava

Efektní kouř z jakékoliv dekorace? I to může moderní halloweenská party zařídit! Použít můžete buď jednorázový generátor kouře, např. Barevný kouř (minuta dýmu vás vyjde na 108 korun) nebo můžete kreativnější (ale i nebezpečnější) variantu.

Dá se poupravit e-cigareta tak, aby z ní zůstal jen clearomizér. Upravená e-cigareta dokáže vytvořit překvapivé množství mlhy, což dodá vašemu vyřezávání extra děsivý nádech. Ke clearomizéru budete ale potřebovat ještě akvarijní vzduchové čerpadlo, které s clearomizérem spojíte.

 

 

Připravila: Alena Čálková
Foto: Depositphotos; Facebook: AtmosFX.com; Philips; morphsuits.co.uk