Aplikace od Microsoft Teams Walkie Talkie funguje jako vysílačka

Microsoft Teams přidal do svých funkcí tzv. Walkie Talkie. Dostupná je pro systém Android, iOS a funguje i na Zebra zařízeních. Všichni uživatelé aplikace tak mohou své chytré telefony přeměnit na vysílačky. Jak to vlastně funguje?

 

 

Funkce je v provozu přes mobilní data nebo Wi-Fi připojení. Představena byla před dvěma lety, k dispozici byla ale pouze v náhledové verzi. V září roku 2020 byla spuštěna na systému Android a nyní je k dispozici na dalších zařízeních.

Díky spolupráci se společností Zebra Technologies funguje Walkie Talkie od Microsoftu jednoduše díky speciálnímu tlačítku push-to-talk pro rychlou a bezpečnou komunikaci. Vysílačka je zatím mezi komunikačními aplikacemi vzácná.

 

 

Aplikace WhatsApp Slack a další mají podobné funkce pro nahrávání zvuků, které lze odesílat a přijímat. Apple má vlastní funkci vysílačky na hodinkách Apple Watch, která používá variantu push-to-talk přes FaceTime audio hovor.

Walkie Talkie Microsoftu v aplikaci Teams umožňuje okamžitě komunikovat a spojit se s týmem. Nemusí nosit objemné vysílačky a mají mezi kolegy nepřetržitý kontakt, který je v některých pracovních pozicích k nezaplacení.

 

Tip! Super funkce komunikačních platforem: 5 tipů na Microsoft Teams

 

 

Připravila: Erna Březinová

Foto: Microsoft