Češi vytvořili aplikaci pro Arnolda Schwarzeneggera. Je vyvrcholením Arnoldovy 50leté fitness kariéry

České vývojářské studio STRV získalo zakázku snů. Oslovil je Arnold Schwarzenegger, aby mu vytvořilo fitness aplikaci. The Pump přináší to nejlepší, co se Schwarzenegger za 50 let fitness kariéry naučil.

 

 

Zní to jako hollywoodský sen. Jednoho dne přišla Lubo Smidovi z původem českého vývojářského týmu STRV zajímavá smska: „Arnold wants to talk to you.“ Odstartovala neuvěřitelnou zkušenost spolupráce se slavným hollywoodským hercem a legendou profesionální kulturistiky. Vytvořili společně mobilní fitness aplikaci The Pump.

Schwarzenegger nasbíral za 50 let fitness kariéry nepřeberné množství zkušeností. Ty se nakonec rozhodl zúročit ve vlastní aplikaci, která se má stát nejen nástrojem nejefektivnějších tréninkových plánů, ale i komunitou.

Cílem Arnoldova počínaní je, aby se uživatelé The Pump stali nejlepšími verzemi sebe sama. K tomu jim pomáhá přímo Arnold, jenž sleduje jejich počínání a odpovídá na zaslané dotazy. I proto je členství v aplikaci možné jen pro omezený počet členů. Ti za tuto výsadu zaplatí 100 USD měsíčně.

The Pump má být fitness komunitou a místem, kde se podle Arnolda budují nejen svaly a zdravé návyky, ale také sebevědomí. Aplikace nabízí různé tréninkové programy, které vycházejí z Arnoldových tréninků.

Aplikace nabízí tréninkové a nutriční plány, stopky, návody na regeneraci, množství vzdělávacího obsahu a interakci s komunitou včetně koučování.

To je nastaveno tak, aby vyhovovalo jednotlivcům ve všech fázích jejich fitness cesty. Tedy ať už jde o začátečníky, nebo o ty, co trénují roky. Celou aplikací samozřejmě provází Arnoldův hlas.

 

 

Vývojáři z Prahy

Za aplikací stojí český vývojářský tým, respektive společnost původem z Prahy. Ta má nyní stabilní zastoupení v USA, a tak dokáže oslovit i klienty za oceánem. Ti pak prostě jen vyplní formulář na webu společnosti, přesně jako to udělal tým Arnolda Schwarzeneggera.

STRV, v čele s Lubo Smidem, má na kontě již řádku zajímavých projektů. Tvořila například pro Microsoft, Lufthansu či Tinder.

Že je oslovil právě tým Arnolda Schwarzeneggera nejdříve vůbec netušili. Na Smida se obrátil jistý Adam Bornstein s tím, že by chtěl vytvořit mobilní aplikaci zaměřenou na fitness. Velmi přitom kvitoval jejich autentický design.

Až později v STRV zjistili, že projekt má souvislost se Schwarzeneggerem. A pak došlo na první osobní setkání při obědě v Kalifornii. Smid tento zážitek popsal jako splněný dětský sen.

 

Kolik za to?

Samotná práce na aplikaci trvala zhruba osm měsíců. Zásadní je pro aplikaci právě zmiňovaný design, jenž inspirovaly zlaté časy bodybuildingu. Tvoří jej tedy velké červené nápisy, odvážné fonty a monolitické bloky. Jak říká Smid, dýchá z ní i aura slavného Gold’s Gymu.  

Výši částky, kterou za vývoj aplikace STRV nakonec dostalo, Smid odmítá prozrazovat. Uvedl, že se sice nejednalo o monstrózní deal, ale částka prý nebyla podstatná.

Mobilních aplikací udělali vývojáři v STRV stovky, ale na tomto projektu se jim podařilo překlopit jejich ikonický design v něco tak famózního, co navíc vymýšlí a reprezentuje žijící legenda.

 

 

Připravila: Alena Čálková
Foto: Instagram Lubo Smida; Depositphotos