Cestu českých videoher dokumentuje seriál Game Story

Zajímá vás vývoj českého herního světa až do dnešní podoby? Game Story slibuje nezapomenutelný a strhující zážitek. Dokumentární seriál tď najdete na iVysílání České televize.

 

 

Premiéra desedílného dokumentárního seriálu Game Story proběhla před týdnem na Comic-Conu. Tento seriál mapuje fascinující historii českého herního vývoje sahající až do osmdesátých let minulého století.

Nyní najdete všechny epizody na iVysílání České televize. Nenechte si tuto jedinečnou příležitost dozvědět se více o fascinujícím světě českých her ujít.

 

 

Komplexní vývoj českého herního průmyslu

Za režií seriálu stojí Štěpán „FOK“ Vodrážka, zkušený dokumentarista, který se proslavil již svým hudebním dokumentárním snímkem PSH Nekonečný příběh. Vodrážka v Game Story slibuje strhující podívanou, která se nezaměřuje pouze na vyprávění příběhů jednotlivých her, ale zachycuje i komplexní vývoj celého herního průmyslu v Česku.

Vodražka chtěl podle svých slov především ukázat, že český herní průmysl je rozsáhlým a prosperujícím odvětvím, na které je třeba být pyšný. Díky bohatému archivnímu materiálu a rozhovorům s legendami herního vývoje, jako jsou Marek Španěl, Slavomír Pavlíček, Daniel Vávra, Jakub Dvorský, Pavel Šebor, Ján Ilavský, Michal Kovařík, Tomáš Kozelek a František Fuka, se diváci ponoří do oslnivého světa českých herních tvůrců. Co diváky čeká?

Daniel Vávra (Mafia 1 a 2, Kindom Come: Deliverance)

František Fuka (Tetris 2, Indiana Jones 1, 2 a 3)

Jakub Dvorský (Machinarium, Samorost, Botanicula, Chuchel).

Ján Ilavský (Beat Saber, Chameleon Run)

Marek Španěl a Slavomír Pavlíček (Operace Flashpoint, Arma, DayZ)

Michal Kovařík a Tomáš Kozelek (Factorio)

Pavel Šebor (Euro Truck Simulator 2, American Truck Simulator)

Seriál Game Story byl rozdělen do deseti epizod, každá z nich se zaměřuje na specifické období, událost či osobnost, která formovala herní scénu v České republice.

 

 

Připravila: Petra Sauerová