CoolPeople a její klienti rozdávají smysluplné vánoční dárky rodičům samoživitelům

Dobré skutky k Vánocům patří, a to zvlášť v čase, kdy vlivem těžké doby mnoho lidí řeší doslova existenciální otázku. Proto se společnost CoolPeople rozhodla svým klientům věnovat vánoční dárek, jenž má skutečnou přidanou hodnotu. Společně pomáhají rodičům samoživitelům v nouzi, aby letos prožili o něco klidnější a veselejší Vánoce a aby se oči jejich dětí mohly u vánočního stromečku také rozzářit.

 

 

Obdarovávání je s Vánoci a blížícím se koncem roku pevně spjato jako rituál, který vyjadřuje vděk a touhu potěšit. Ne vždy se však musí jednat o dárek převázaný mašlí, který si v ruce potěžkáte. Někdy může mít takový dárek podobu velké úlevy a radosti rodiče samoživitele, jenž bude moci o Vánocích zapnout světlo či elektrické topení, anebo rozzářených očí dítěte, které do poslední chvíle pevně doufá, že pod stromečkem se pro něj přece jen něco objeví, ačkoliv ví, že by s tím rozhodně nemělo počítat.

Přesně takovou podobu mají i vánoční dárky klientů společnosti CoolPeople. Ta se rozhodla podpořit neziskovou organizaci Klub svobodných matek, zaměřenou na podporu rodičů samoživitelů a jejich dětí.

Do Klubu už čtyři roky proudí denně desítky žádostí o pomoc rodičů v nouzi. Poslední týdny sem však chodí i „Ježíškova pošta“ dětí samoživitelů.

A mnohdy si takové děti ani hmotný dárek nepřejí, skromně si píší o něco zcela zásadnějšího: „Maminko, dopis Ježíškovi psát tento rok už nebudu, protože už nejsem malý kluk a vím, že krásné Vánoce jsi nám vždycky dělala ty sama a moc ti děkuji. K Vánocům si přeji cokoliv tě napadne, hlavně ať jsme na Vánoce zdravý a šťastný a je nám dobře. A taky ať tě už Lukáš pořád nezlobí. Mám tě rád. Patrik“

 

 

Dárek jako pomoc těm nejpotřebnějším

Pomoci těm, kteří nemají to štěstí a ve svém životě strádají, se rozhodla společnost CoolPeople na základě svých hodnot, a také díky milým reakcím klientů na podobné dárky předchozích let.

Obvykle darované pochutiny a láhev dobrého pití jsou totiž tak trochu prchlivým dárkem, na rozdíl od skutečného dárku, který pomůže v tíživé situaci rodiny, v níž funguje pouze jeden rodič. Tak letos pomáhají klienti společnosti CoolPeople, jejichž dárkem je dobrý skutek v podobě finanční podpory Klubu svobodných matek.

Dita Pavlousková, zakladatelka a ředitelka Klubu svobodných matek, popisuje, s jakými příběhy se nejčastěji setkává: „U velkého množství příběhů se nám opakuje dokola stále stejný scénář – rodiče řeší strach z toho, že nebudou mít na zaplacení nájmu nebo na základní potraviny. To je pro spoustu lidí naprosto nepředstavitelná situace. Samoživitelé se snaží hlavně šetřit sami na sobě a prioritou jsou pro ně vždy děti. Jejich základ je mít kde bydlet a co jíst, vše ostatní se řeší až za pochodu.“

 

 

Finanční pomoc, kterou Klub Svobodných matek mezi samoživitele rozdělí, pomůže konkrétním rodinám v nouzi. „Finanční pomoc od klientů CoolPeople pro nás moc znamená, protože můžeme vyhovět žádostem mnoha rodin, které se na nás obrací s prosbou o pomoc,“ říká Dita Pavlousková a přibližuje, na co konkrétně darované částky poputují: „Část pomoci půjde na nákup vánočních dárků pro děti rodin sólo rodičů v nouzi a druhá část bude použita v rámci našeho Covid programu, kdy rodinám pomáháme s nájmem, potravinami nebo aktuálně i s placením navýšených cen energií.“

Svůj dárek si klienti společnosti mohou rozbalit doslova na jedno kliknutí – díky personifikovanému dárkovému certifikátu s QR kódem s odkazem na video se v mžiku přenesou přímo do Klubu svobodných matek, v němž na ně se svým vzkazem a poděkováním čeká zakladatelka a ředitelka Klubu Dita Pavlousková.  

 

 

Pro své klienty na Slovensku CoolPeople připravila podobně smysluplné dárky ve spolupráci s neziskovou organizací Plamienok, která se věnuje dětské paliativní domácí i hospicové péči a smutkovému poradenství a terapie pro děti a jejich rodiny.

Klienti CoolPeople společně s Plamienkom pomáhají, aby život vážně a nevyléčitelně nemocných a smutnících dětí byl radostnější, za což jim v taktéž exkluzivním videu děkuje ředitelka organizace MUDr. Mária Jasenková.

 

 

CoolPeople děkuje svým klientům

Že mají skutečné dárky smysl, potvrzují i první nadšené reakce samotných klientů. 

„Já vám tleskám. Kdokoliv toto vymyslel, odkažte mu ode mě, že smekám klobouk za originální vánoční dárek, který mě opravdu a upřímně potěšil. Je to perfektní nápad, takže osobně budu rád, když z toho uděláte v CoolPeople tradici a já budu zase tuto myšlenku šířit dál k ostatním dodavatelům, protože toto má smysl.“

„Tak to je asi ten nejlepší dárek, co jsem kdy od dodavatele dostal. Perfektní nápad! Děkuju moc.“

„Děkuji za přání a za moc hezký dárek, který je pro mě mnohem více cenný, než je láhev, kterou bych sobecky vypil doma.“

„Lepši vianočny darček som eště nedostal. Perfektna myšlienka. Je to fakt pecka! Normalne ma to dojalo. DAKUJEM!“

„Váš šlechetný email mě opravdu velmi potěšil a opravdu si této Vámi vynaložené aktivity vážím!“

„Moc hezký dárek, upřímně mě to dojalo. Moc děkuji za příspěvek rodině samoživitele a samozřejmě i já Vám děkuji za dosavadní spolupráci! Spolupráce s Vámi je velmi příjemná!“

„To je tá najkrajšia věc aká se mi po dlhom čase stala. Neskutočný nápad a já Vám zo srdce ďakujem. Úprimne, dojali ste ma. Ďakujem.“

Za jejich laskavost i vřelá slova jim velký patří dík. Právě díky nim mají podobné mise silný potenciál a přinesou radost na mnoha místech.

 

V souladu s hodnotami

Společnost CoolPeople vyznává lidskost, slušnost, spolehlivost a moc si váží toho, že společně se svými klienty může dosáhnout opravdových hodnot. Například dárkem, který udělá radost tam, kde je nejvíce potřeba.

Součástí hodnot společnosti je zodpovědnost, proto je pro ni přirozeným krokem vracet část profitu zpět komunitě těch nejpotřebnějších.

CoolPeople děkuje všem klientům, partnerům a spolupracovníkům za dosavadní důvěru a spolupráci a s přáním krásných svátků se těší na další realizaci společných cílů v nastávajícím období.