Jak co nejefektivněji využívat AI chatbota Gemini?

Google přináší uživatelům Gemini a webového prohlížeče Chrome drobný trik, který ještě více zefektivnit vaši práci. Jak na to?

 

 

Patříte mezi uživatele AI chatbota Gemini a prohlížeče Google Chrome? Pak už nyní můžete využívat novou vychytávku, ke které stačí použít kouzelné slovíčko.

Jak si cestu k odpovědi AI chatbota Gemini co nejvíce zkrátit? Přeskočte vyhledávání webu a v adresním řádku Google Chrome rovnou začněte označním „@gemini“. Pak pokračujte konkrétním promptem. Po odklepnutí klávesy Enter vám chatbot začne rovnou generovat odpověď.

 

 

Zatím se ale bohužel můžete setkat s jednou vadou na kráse. Jsou jí potíže s kódováním textu, kdy se text rozbije při užití diakritiky. Gemini textu sice pravděpodobně porozumí, ale je možné, že vám odpoví v jiném jazyce. Nejčastěji anglicky, polsky nebo dokonce ve špatném kódování, protože usoudí, že to je to právě to, co se po něm chce. Proto zatím instruujte chatbota raději bez diakritiky, tedy bez háčků a čárek.

Tento krok je od Google tím prvním k integraci Gemini do svého prohlížeče. Ikdyž je to ve srovnání s Copilote v Edgi zatím opravdu málo, nezbývá než doufat, že se do toho Google plánuje opřít a nezůstane pouze u primitivního přesměrování.

 

 

Připravila: Petra Sauerová