Mapy.cz mají novinku: nově zobrazují i katastrální mapu

Ve webové verzi Mapy.cz nově přibyla katastrální mapa. Na jedno kliknutí tak uživatelé zjistí číslo parcely i jméno vlastníka.

 

 

Český úřad zeměměřický a katastrální (ČÚZK) zveřejnil většinu svých mapových děl pod svobodnou licenci. Této skutečnosti využil Seznam, který ji chytře implementoval do svého produktu Mapy.cz.

Nyní si této „spolupráce“ mohou užít zájemci o náhled do katastru nemovitostí. Přímo ve webové aplikaci Mapy.cz lze totiž nyní během jednoho kliknutí získat informace o zadané parcele i jejím vlastníkovi.

Nově přidanou katastrální mapu najdou uživatelé v nabídce mapového zobrazení, kde lze jednoduše defaultně natavenou turistickou mapu změnit na katastrální. K dopravní, letecké, fotografické, zeměpisné a dalším druhům map tak přibyl již jedenáctý možný typ zobrazení. Jednotlivé mapy lze měnit kliknutím na tlačítko Změnit mapu.

 

 

Kliknutím na jakoukoliv parcelu na mapě se zobrazí karta ČÚZK s náhledem do katastru nemovitostí. Údaje o vlastníkovi se vša zobrazí až po vyplnění CAPTCHA údajů.

Vyhledávání vlastníků parcel je tak mnohem rychlejší a jednodušší než kdy dříve. Katastrální mapu však zatím nabízí jen webová aplikace Mapy.cz, na tu mobilní si uživatelé ještě budou muset počkat.

 

 

Připravila: Alena Čálková
Foto: mapy.cz