Na český trh přichází revoluční pracovní portál CoolJobs Social

CoolPeople spouští novou generaci svého pracovního portálu. Nové CoolJobs Social přináší revoluční změnu - kombinují pracovní portál s funkčností sociálních sítí. Na českém trhu se jedná o novinku, která v oblasti recruitmentu nahlíží do budoucnosti. Cílem je poskytnout IT odborníkům jednotnou platformu, kde najdou konsolidovanou nabídku všech aktuálně otevřených a kvalitně popsaných IT pozic na trhu.

 

 

Novinka je určena především pro IT odborníky, kteří si pro novou kariérní nabídku dojdou sami. Při vývoji CoolJobs Social se kladl se důraz na důslednou optimalizaci pro mobilní zařízení. „Reagujeme na zpětnou vazbu od kandidátů, které už nebaví dostávat desítky nerelevantních nabídek přes ostatní komunikační platformy. Tímto otevíráme kandidátům nové možnosti, každému uživateli se na míru skládá feed. Algoritmus vybírá pouze relevantní pracovní pozice a aktuální obsah – novinky a odborné články ze světa IT a HR,“ popisuje novinku Vilém Terich, šéf marketingu společnosti.

„Určitě oceníte možnost přímé komunikace přes interní messaging s recruitery, kteří mají jednotlivé pozice na starosti. Bez nutnosti jakékoliv telefonické, či jiné méně komfortní komunikace se dozvíte veškeré detaily. Každá vaše reakce na nabídku a její aktuální stav je zobrazen přímo na vašem profilu. Navíc si můžete nastavit notifikace pro každou významnou změnu dle vaší preference, takže vám nic neuteče,“ doplňuje Terich.

 

Relevantní nabídky v příjemném prostředí

Poptávka po IT odbornících je obrovská a stále roste. Kandidáti s nejvíce poptávanými skills jsou denně doslova bombardováni nabídkami pracovních příležitostí. Na trhu neustále vznikají nové zprostředkující agentury, které do pomyslného „kotle“ přilévají více či méně vhodnou a správně zacílenou nabídku pracovních pozic, pomocí všech dostupných komunikačních kanálů. Vznikají tak typické problematické situace, se kterými se každý IT odborník již setkal: je příliš často kontaktován s pracovními pozicemi (přes e-mail, LinkedIn, telefon…), dostává nabídky nerelevantních pracovních pozic vzhledem ke svému profilu a preferencím.

Bohužel ani zpětné reakce od recruiterů nejsou standardem. Naopak kandidát se musí sám velmi často složitě dotazovat, v jakém stavu je jeho aplikace na konkrétní pracovní pozici.

Cílem CoolPeople je poskytnout IT odborníkům jednotnou platformu, kde najdou konsolidovanou nabídku všech aktuálně otevřených a kvalitně popsaných IT pozic na trhu. Maximálně odbourat nechtěnou komunikaci s desítkami recruiterů a komunikovat v příjemném prostředí, na které jsou zvyklí ze svých sociálních sítí. IT odborník, ať již aktivně shání nový projekt, nebo jen pasivně sleduje aktuální nabídky na trhu, již nemusí používat další portály nebo sociální sítě. Vše najde na CoolJobs Social, a to s maximální profesionální podporou týmu CoolPeople. „Zařídíme, aby žádný dotaz nebo reakce kandidáta nezapadla. Kandidát má vždy možnost sledovat aktuální stav všech svých reakcí,“ říká Terich.

 

Nové CoolJobs Social nabízí atraktivitu prostředí i možnosti rychlé komunikace sociálních sítí

 

Svobodná volba zajímavého projektu

Již druhý rok se CoolPeople aktivně zaměřuje na inbound sourcing. Jde o tzv. pasivní sourcing kandidátů pro IT projekty jejich klientů prostřednictvím kvalitně zpracované prezentace pozic a zpracování reakcí kandidátů, kteří o konkrétní nabízený projekt projevili zájem. Tato strategie umožnila cílit na vhodné kandidáty a méně je obtěžovat přes telefon, e-mail a další komunikační kanály. Společnost tím získala více času věnovat se kandidátům, kteří se dle kvalitního popisu klienta a pozice „před-kvalifikovali“ tím, že se sami na pozici přihlásili. Nucený přechod na home office z důvodu covidu, elektronizace veškeré komunikace a digitalizace většiny forem dala společnosti za pravdu, že byl tento krok správný.

Nové CoolJobs Social jsou dalším milníkem ve snaze posunout IT recruitment z režimu „hromadný hon na kandidáty“ do režimu „nikoho neobtěžující svobodné volby zajímavého projektu“, jinak řečeno z kvantity do kvality ve všech směrech. CoolPeople odhaduje, že příští rok bude touto cestou realizovat více než polovinu svých projektů.

 

6 x  proč se jako IT odborník rozhodnout pro spolupráci s CoolPeople

  1. Nabízí největší konsolidovanou a naprosto transparentní nabídku aktuálně otevřených IT projektů na trhu (350+), přičemž každé zadání od klienta jednotným způsobem srozumitelně popisuje (dle lokality projektu do českého, slovenského, německého nebo anglického jazyka)
  2. Projekty, které nabízí, jsou nejlepší na trhu
  3. Zaměřuje se pouze na velké korporace, případně velmi úspěšné střední společnosti, leadery ve svém oboru, kde má společnost za 15 let své činnosti vybudovaný vzájemně fungující profesionální vztah, který má často exkluzivní charakter
  4. Zajišťuje hladkou a efektivní komunikaci mezi světem IT odborníků a světem korporací; typický IT odborník nemá zájem ani znalosti komunikovat na všech možných úrovních typické korporace, typická korporace zase není zařízená, dostatečně agilní a přizpůsobivá na komunikaci s jednotlivými IT odborníky, kteří mají každý svá očekávání a preference
  5. Má eminentní společný zájem na úspěchu, každý úspěch, nástup IT odborníka na projekt ke klientovi je i jejím velkým úspěchem
  6. Není pouze anonymní platforma, která prezentuje pracovní pozice; pracovní pozice a reakce na ní je pouze začátkem všech nutných kroků, které je nutné společně absolvovat

 

Vyzkoušet