Zažijte práci jinak: úspěch, zábavu a budování osobního brandu. Staňte se recruiterem v CoolPeople

Z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění vyplývá, že jen 69 % lidí je spokojeno se svou prací. Zbytek zaměstnaných svou práci spíše trpí. Přitom právě teď, v době nejnižší nezaměstnanosti, je ideální doba na vyšší nároky a změnu práce. A to i ve zcela novém oboru. Nastartovat svoji kariéru můžete jako recruiter v CoolPeople, kde nováčkům poskytují kompletní zaškolení a maximální podporu pro maximální úspěch.

 

 

Máte pocit, že v práci nenaplňujete svůj potenciál? Nevyhovuje vám rutinní práce, časové možnosti či nízký plat? Pokud jste alespoň na jednu z těchto otázek odpověděli kladně, pak zřejmě patříte mezi 31 % populace, která v současné práci zbytečně maří svůj potenciál.

Udělat změnu není jednoduché, ale v případě práce se jednoznačně vyplatí. Zkusit práci v úplně jiném oboru je výzva, která nastartuje nejen osobní a profesní růst, ale v případě správně zvoleného oboru i zcela jiné finanční možnosti.

Takovým oborem je i recruitment ve společnosti CoolPeople, která se zaměřuje na trh IT. Díky práci v CoolPeople se ze dne na den můžete stát režisérem svého pracovního režimu a dosáhnout úspěchu a finančních částek, jakých se ve většině oborů dosahuje jen těžko.

 

Práce v oboru budoucnosti

Recruiter neboli náborář je součástí humanitně zaměřených oborů, jejichž společným znakem je komunikace s lidmi a společenský kontakt.  Recruiter vyhledává vhodné kandidáty na pracovní pozice a pak je propojuje s pracovními nabídkami. Pod křídly zkušeného a silného zaměstnavatele lze snadno naskočit do oboru, který otevírá nové možnosti a vám poskytne ideální podmínky.

Takové nabízí i práce recruitera (nebo taktéž sourcing managera) ve společnosti CoolPeople, která se zaměřuje na propojování IT odborníků s koncovými klienty, jako jsou například banky, mobilní operátoři a další společnosti, které pro své projekty IT odborníky hledají.

Recruitment v IT je práce v oblasti informačních technologií, tedy silném a stabilním oboru, který nesesadí ani roboti ani společenská krize.

 

 

Co prací recruitera získáte?

Vyrostete profesně, osobnostně i finančně. Etablujete se na nový obor a dosáhnete na skvělé pracovní možnosti. Stanete se součástí profesionálního týmu, který je jedničkou na trhu. Již od prvního dne se vám - jako nováčkům - dostane komplexní podpory, a to při celé vaší profesní cestě.

Ta začíná kompletním profesním zaškolením a vzděláváním v CoolPeople Academy, pokračuje podporou v podobě vedení zkušeného team leadera, dále maximální technickou podporou, prací s nejmodernějšími nástroji a vymoženostmi a silnou marketingovou podporou.

O té již možná víte ze sociálních sítí či profesního portálu CoolJobs: práce recruiterů v CoolPeople je profesionálně zpracována do podoby foto či video bannerů. Placenými kampaněmi je pak cílena na žádoucí cílovou skupinu, čím se maximalizuje recruiterův úspěch v oboru i jeho potenciál. K tomu pomáhá i specializovaná marketingová strategie, díky níž si recruiter v oboru vybuduje svůj osobní brand a logicky zvýší svoji cenu na trhu práce.

 

A co finance?

Finanční odměna nemá v CoolPeople díky tzv. bonusům strop. Je zcela a jen na vás, kolik si budete chtít vydělat a nakolik se do své páce ponoříte. Připravte se na to, že lze dosáhnout takových cílů, o jakých se vám dosud jen snilo. Vlastní byt, auto či exotická dovolená? A co dalšího si budete chtít splnit?

Jinými slovy - tato není práce pro ty, kteří se bojí splnit si své sny a posunout svůj život o „level výš“.

 

 

Co všechno to obnáší?

Na denní bázi tato práce představuje komunikaci s kandidáty a zaměření na pomoc s hledáním jejich vysněné práce. Je to práce s lidmi, s počítačem a telefonem. Předchozí zkušenosti v tomto oboru nejsou vůbec nutné. Pokud vás baví práce s lidmi a chcete se posunout výš osobnostně i profesně, pak jste ideální kandidát.

CoolPeople vás celým oborem pečlivě provede a rekvalifikuje, naučí vás ty nejlepší strategie a jako bonus nabídne práci ve velmi příjemném moderním prostředí a mladém kolektivu, v němž je nejen soudržnost a vzájemná podpora, ale i legrace a akce (přesvědčte se sami na Instagramu @coolpeople_cz, @coolpeople_sk nebo na TikToku @coolpeople_cz, @coolpeople_sk)

 

Chcete-li se stát součástí týmu CoolPeople a již během pár dní začít měnit svůj život, klikněte na odkaz níže a ozvěte se HR oddělní.

Kontaktovat CoolPeople

 

 

Z učitele recruiterem

O tom, že stát se úspěšným recruiterem rozhodně nerozhoduje typ vzdělání či obor, ve kterém jste dosud působili, vypovídají následující příběhy. Nováčci, kteří přišli do CoolPeople z tradičních oborů jako je prodejní asistent či učitel, se již po 3 měsících stali jedněmi z nejúspěšnějších. A to neměli s oborem IT mnoho společného.

Co je však spojuje, je záliba v práci s lidmi a chuť se profesně posunout. Těmto dvěma nejúspěšnějším nováčkům jsme položili několik otázek.

 

Kristýna Laštůvková, Sourcing Manager CoolPeople, Brno:

Proč jste se rozhodla změnit původní zaměstnání a dala se na recruiting v CoolPeople?

V minulém zaměstnání jsem nebyla delší dobu spokojena s managementem, proto jsem začala uvažovat o změně. Shodou náhod se k mému kamarádovi, který hrál fotbal s jedním z mých současných kolegů, dostala informace, že Coolpeople hledá nové recruitery do týmu v Brně. Protože jsem ale neměla žádný velký HR background a vůbec jsem netušila, co je Java nebo .NET, jsem to zprvu zavrhla a řekla jsem si, že to ani nebudu zkoušet.

Můj kamarád však poslal moje CV do CoolPeople a ihned se mi ozvala HR manažerka Kája Nováková s termíny pohovoru. A protože jsem hned z první schůzky poznala, že Kája je nejmilejší člověk, kterého jsem dosud potkala, řekla jsem si, že s takovou kolegyní bych si spolupráci dokázala představit.

Po dvou kolech pohovoru jsem zjistila, že všichni jedou na stejné vlně a že v CoolPeople nehledají seniorní recruitery ostřílené v IT technologiích, ale někoho zapáleného, komunikativního a s chutí se učit.

S jakým očekáváním jste do CoolPeople nastupovala, čeho jste se nejvíce bála?

Asi můžu říct, že jsem čekala přesně to, co dělám. Při pohovoru mi byly řečeny všechny informace, takže při nástupu jsem byla překvapena maximálně z množství sladkostí v kuchyňce. A nejvíc jsem se bála toho, že nebudu rozumět technologiím. Ale po prvním měsíci, jsem se do toho dostala a v současné době mám pocit, že bych mohla začít programovat v Javě. 😃

Jaké byly začátky v CoolPeople – cítila jste dostatečnou podporu, kvalitní zaškolení i zázemí?

Začátek v CoolPeople byl sice náročný, ale mí kolegové zvládli onboarding skvěle! Pro mě je nejlepší tzv. ‚hození do vody‘, což tady znamená hození do moře plného technologií, ve kterém se ale naučíte velice rychle plavat sami.

Díky reálným cílům, které nám dává naše leaderka Andy není třeba si nevěřit, podpora z její strany je skvělá.  Umí poradit, a co je myslím, pro každého aspoň trošku důležité, umí pochválit a ocenit snahu.

Jaké dovednosti, skills z předchozího povolání jste v novém oboru při recruitingu využila?

Jelikož jsem dělala v retailu a v tomto oboru potkáte spoustu zajímavých, ale někdy ne moc příjemných, lidí, měla jsem jakýsi nadhled a schopnost nemít předsudky. Taky bych řekla, že díky tomu dokážu z nepříjemné konverzace udělat nakonec velice příjemnou a vytěžit z toho alespoň to, že CoolPeople bude mít při nejmenším dobré jméno mezi případnými kandidáty.

Proč byste doporučila zkusit recruiting v CoolPeople i lidem z úplně vzdálených oborů? Lidem, kteří chtějí udělat změnu, ale mají možná strach, že by „na to neměli“?

Jednoduše: protože je to skvělá příležitost, jak si vybudovat svůj vlastní brand a jak poznat spoustu zajímavých lidí. IT svět jde neustále vpřed, a myslím si, že tento obor je velice perspektivní. A navíc nikdy nevíte, kde využijete získané kontakty 😉.

 

Ján Ďumbala, Sourcing Manager CoolPeople, Praha:

Proč jste se rozhodl změnit původní zaměstnání a dal se na recruiting v CoolPeople?

Predchádzajúce zamestnanie bolo v podstate call centrum, kde šlo výhradne o kvantitu. Nevedel som si predstaviť budovať kariéru takýmto štýlom.

S jakým očekáváním jste do CoolPeople nastupoval, čeho jste se nejvíce bál?

S očakávaním zaradenia sa do firmy ako jej plnohodnotná súčasť a zároveň s očakávaním posunúť svoju kariéru v rámci business sféry. A samozrejme bolo lákadlom aj veľmi zaujímavé finančné ohodnotenie. 😊

Jaké byly vaše začátky v CoolPeople – cítil jste dostatečnou podporu, kvalitní zaškolení, zázemí a podobně?

Začiatky boli kvoli výmene tímlídra trošku náročné, ale všetci ľudia tu vo firme ochotne pomáhajú a pomáhali aj mne. Cítil som podporu od všetkých členov tímu a potom hlavne od tímlíderky Marty.

Jaké skills z předchozího povolání jste při recruitingu využil?

Asi ochotu oslovovať ľudí telefonicky. Z ešte skoršieho povolania učiteľa som si možno priniesol schopnosť jednať s ľuďmi s úctou a trpezlivosťou. 😊 

Proč byste doporučil zkusit recruiting v CoolPeople i lidem z úplně vzdálených, různých oborů? Těm, kteří mají možná strach, že by „na to neměli“?

Každý, kto dostatočne maká, na to má. Nie je to štúdium jadrovej fyziky. Všetko sa dá naučiť v priebehu času. Navyše ako člen CoolPeople každý dostane maximálnu podporu po všetkých stránkach. 

 

Chcete se také stát úspěšným recruiterem? Kontaktujte HR oddělní CoolPeople! Těšíme se na vás!

Kontaktovat

 

 

 

Připravila: Alena Čálková